[Nowy program] Generator skinów

Oficjalne ogłoszenia, newsy itp. dotyczące Taboret2.

Użytkownik
Użytkownik
Posty: 39
Dołączył(a): Pt gru 30, 2005 13:06
Lokalizacja: 127.0.0.1
PostNapisane: Wt sty 17, 2006 15:05
a ja uzywam juz ponad rok skina Light_Blue i mi pasuje i nie potrzebuje zadnych zmian.
Avatar użytkownika
Ekspert
Ekspert
Posty: 675
Dołączył(a): Śr lip 06, 2005 23:00
PostNapisane: Wt sty 17, 2006 16:45
Pierreq napisał(a):Robiłem testy takich skinów na T2. Wypadły nieźle... wszystko wyglądało inaczej, ale jest jeden mankament, program jest wolniej rysowany i wszystko wydaje się bardziej mozolne. Teraz T2 działa jak błyskawica... Skiny są tak zbudowane że nie obciązają w ogóle programu.


Nie dało by się jakoś tego usprawnić ?
Teoretycznie dla procesora P4 nie powinno to stanowić problemu...

Ogólnie tematyka skinów w sensie zmieniania kolorków nie bardzo mnie interesuje ale czuję, że ten patent z graficznymi skinami to było by coś, co mogłoby uczynić z programu przebój i gdyby to było możliwe chętnie pobawiłbym się w tworzenie takich skinów.
Avatar użytkownika
Specjalista
Specjalista
Posty: 274
Dołączył(a): Śr lis 02, 2005 15:29
Lokalizacja: Mülheim an der Ruhr
PostNapisane: Wt sty 17, 2006 17:32
Generator dziala dobrze i bez problemow.
Uwazam ze stwarza dodatkowe mozliwosci.
A czy autor kiedys cos robil nieodpowiedniego czy nie to mi jest obojetne jak tworzy program ktory moga ludzie uzawac jezeli chca to to jest napewno
dpbrze wiec nie widze problemu.
Propozycje o jakich pisze onet_webmaster wydaja mi sie interesujace.
Avatar użytkownika
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 19
Dołączył(a): So cze 25, 2005 22:21
Lokalizacja: Z Polski
PostNapisane: Śr sty 18, 2006 22:01
Łukasz :D :D :D tak 3 maj.
Freezer to spoko koleś to co tam rozrabiał na OnetChacie to przeszłośc Teraz swoje zdolności odwrócił w dobrym kierunku.
Pozdro for T 2 team, T 2 users & @ll. :) :) :)
Avatar użytkownika
Ekspert
Ekspert
Posty: 675
Dołączył(a): Śr lip 06, 2005 23:00
PostNapisane: Śr sty 18, 2006 23:33
MACHO____ napisał(a):Freezer to spoko koleś to co tam rozrabiał na OnetChacie to przeszłośc Teraz swoje zdolności odwrócił w dobrym kierunku.

Oby tak było, nic już nie mówię. Tyle, że jakoś nie bardzo wierzę w takie cudowne przemiany i przejście na "jasną stronę mocy".

Software Developer
Software Developer
Posty: 11
Dołączył(a): So sty 14, 2006 18:33
PostNapisane: N sty 29, 2006 11:12
Chcialem poinformowac forumowiczow, ze SG doczekal sie skromnej strony domowej http://freezer.ovh.org. ;)

Chce jeszcze zaznaczyc ze w najblizszym czasie napewno nie bedzie nowej wersji programu.. poprostu z braku czasu.

Powoli ale skrupulatnie mam nadzieje ze SG przerodzi sie z prostego programu w swego rodzaju "male srodowisko do tworzenia skinow". Umozliwiajace generowanie skinow jak ich edycje, bardzo mozliwe ze takze i ich podglad. Posiadajace rozbudowane opcje. Wybiegam daleko w przyszlosc... ale to raczej tylko kwestia czasu, jak stanie sie on lekko zbajerowana zabawka ;)

Pozdrawiam

Software Developer
Software Developer
Posty: 11
Dołączył(a): So sty 14, 2006 18:33
PostNapisane: N sty 29, 2006 18:05
Na stronie SG jest dostepna nowa wersja programu kompatybilna z standardem skina 2.3. Dodalem tez kilka opcji.

Pozdrawiam
Avatar użytkownika
Super użytkownik
Super użytkownik
Posty: 191
Dołączył(a): Pt cze 24, 2005 11:10
Lokalizacja: okolice Krakowa
PostNapisane: N sty 29, 2006 18:26
A ja stamtąd nie moge pobrać generatora... :?

Object not found!

The requested URL was not found on this server. The link on the referring page seems to be wrong or outdated. Please inform the author of that page about the error.
Error 404

Software Developer
Software Developer
Posty: 11
Dołączył(a): So sty 14, 2006 18:33
PostNapisane: N sty 29, 2006 18:42
Link dziala poprawnie, to chwilowy problem. Czasem ovh.org szfankuje, ale to juz nie moja wina ;)

Software Developer
Software Developer
Posty: 11
Dołączył(a): So sty 14, 2006 18:33
PostNapisane: N lut 12, 2006 12:20
Nowa wersje programu wlasnie wzucilem na ftp.. A znia troche nowosci i troche poprawionych niedociagniec bedacych wynikiem pospiechu ;)

TaboretSoft Support
TaboretSoft Support
Posty: 281
Dołączył(a): Śr cze 01, 2005 23:46
PostNapisane: N lut 12, 2006 21:05
jezeli ktos jest zainteresowany zrobieniem generatora emotek z checia moge pomuc w zrobieniu twarzy oczu ust itp.

generator mial by za zadanie skladac elementy w jedno czyli osoba ktora obsluguje program wybiera wielkosc twarzy (program wczytuje dane twarzy, usta, oczu, itp. do podanego rozmiaru) pozniej zaznacza jaki kolor twarzy go interesuje, zaznacza ktore oczy , ktore usta , ktore brwi (mozna takze by zaznaczyc brak gdy nam np: brwi nie sa potrzebne)
do tej calosci by sie przydala jeszcze pozycja danego elementu czyli zeby oczy mozna bylo w jakis sposob przesunac (dol gora lewo prawo)
taki sklad grafiki zeby program zapisal w postaci jednego pliku [ico]

Powodzenia :D

Software Developer
Software Developer
Posty: 11
Dołączył(a): So sty 14, 2006 18:33
PostNapisane: N lut 19, 2006 00:23
Wersja 0.5 programu czeka zeby ja zassac ;)

P.S. Jezeli ktos ciekawie dobral grupy i kolory do elementow skina byl bym wdzieczny jesli wyslal by mi na e-mail plik sg.ini. Znajdowal by sie on w paczce z SG jako domyslne ustawienia programu.

Pozdrawiam

Software Developer
Software Developer
Posty: 11
Dołączył(a): So sty 14, 2006 18:33
PostNapisane: N kwi 30, 2006 01:08
Dlugo nie bylo nowej wersji programu ale w koncu sie pojawila i postaram sie zeby pojawily sie w najblizszym czasie i kolejne :)
Zapraszam wszystkich na strone domowa programu:
http://freezer.ovh.org/sg.php

// edit
Obecny wyglad okna glownego programu:
Obrazek

Pozdrawiam
Ostatnio edytowano Pn maja 01, 2006 07:43 przez freezer, łącznie edytowano 2 razy
Avatar użytkownika
Super użytkownik
Super użytkownik
Posty: 191
Dołączył(a): Pt cze 24, 2005 11:10
Lokalizacja: okolice Krakowa
PostNapisane: N kwi 30, 2006 07:36
Problem w tym że mnie sie on nie chce wogóle uruchomic :?

Software Developer
Software Developer
Posty: 11
Dołączył(a): So sty 14, 2006 18:33
PostNapisane: N kwi 30, 2006 11:41
Landuss napisał(a):Problem w tym że mnie sie on nie chce wogóle uruchomic :?
Landuss chyba jestes jak narazie jedyna osoba ktora ma ten problem. Powiedz cos wiecej na ten temat to cos poradzimy :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ogłoszenia

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 1 gość

cron