Taboret a Windows Vista

Masz problem z programem Taboret2? Tu możesz o tym napisać.

Taboret a Windows Vista

Postprzez petek24 » N lip 18, 2010 12:35

witajcie . mam problem z wejsciem do taboret2 . przed logowaniem nie mogę utworzyć nowego profilu błąd T2 .

oto log :

Błąd programu [ID: "0"]: Unable to write to C:\Program Files\Taboret2\profiles\default.t2p

Czy jest jakaś rada na utworzenie nowego profilu w tym programie ?? proszę o jakieś rady .
Mam system operacyjny : Windows Vista Premium Home.

a propo jak wchodzę do tego katalogu C:\Program Files\Taboret2\profiles widnieje tam 1 plik : _dir.txt . a gdy otwieram ten plik pisze coś takiego : You can delete this file if you wish.
petek24
Użytkownik

Re: Taboret a Windows Vista

Postprzez pit » N lip 18, 2010 19:56

Windows Vista ma domyślnie aktywne UAC (User Account Control - Kontrola Konta Użytkownika) zapobiegającą niepowołanemu ingerowaniu w pliki znajdujące się wewnątrz folderu Program Files.

Problem można rozwiązać na dwa sposoby:
1. Wyłączyć UAC - http://www.tarnaski.eu/blog/jak-wylaczyc-user-account-control-uac-w-windows-vista/
2. Przenieść folder z Taboretem w inne miejsce niż Program Files, może być w "Moje dokumenty"

Jeśli idzie o pliczek _DIR.txt to można go spokojnie skasować ;) Został on stworzony tylko z tego względu, że większość programów pakujących pomija puste foldery, a co za tym idzie: po zainstalowaniu danego programu folder nie zostałby utworzony i mogło by się to odbić na stabilności pracy aplikacji.

Pozdrawiam :idea:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
pit
Użytkownik

Powrót do Problemy