Przez ten czas forum pozostaje niezależnym zródłem informacji i pomocy dot. Taboret2 jak również ogólnie Onet Czat.
Nasze forum przeżyło pare przerw, m.in w roku 2005, niedługo po otwarciu, administratorzy Onet.pl zabiegali o zamknięcie strony i forum i ich działania przyczyniły się do przerwy w funkcjonowaniu na ok. 3 godziny. Po przedstawieniu prawnych aspektów sprawy i udowodnieniu, że Taboret2 jest programem legalnym strona wznowiła działanie.
W roku 2009 strona została zamknięta na parę dni: przyczyną był udany atak hakerów, którzy podszyli się pod właściciela serwisu u administratora w firmie hostingowej. Hakerzy wykradli bazę danych forum jak również zmienili stronę główną Taboreta na obraźliwą oraz wgrali backdoora (tylne drzwi) na serwer. Dzięki wspólnej reakcji administratora hostingu i mojej (właściciela serwisu) hakerzy zostali namierzeni i ich adresy (a nawet zdjęcia - dzięki serwisom społecznościowym) zostały przekazane organom ścigania. Backdoor został usunięty.
Pozdrawiam wszystkich użytkowników którzy są z nami przez cały czas jak również nowych użytkowników, którzy dopiero niedawno dołączyli. Specjalnie dla was przygotowałem (do wyboru):

hura hura 
![diabelek ]:->](./images/smilies/sm_03.gif)
Mam nadzieje ze niedlugo uda sie uruchomic mozliwosc administrowania pokoikami:) Chetnie poczestuje sie tym wspanialym Torcikiem czekoladowym